Ameliyatsız Yüz Gençleştirme İşlemleri

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme İşlemleri

Günümüzde hızlı, pratik ve kolay uygulanabilir olması, iyileşme ve işe dönüş sürecinin çabuk olması, genel anestezi gerektirmemesi, daha az riskli olması, maliyetlerinin nispeten düşük olması uygun hastada uygun prosedürler seçildiği takdirde etkili ve gözle görülür tatmin edici sonuçlar vermesi gibi avantajlı yönleriyle sık tercih edilen ve uygulanan işlemlerdir.

'Peki nedir bu işlemler?' sorusuna sayısız cevap verilebilir. Ben burada kendim daha çok uygulamayı tercih ettiğim, güvenilir, etkili ama hasta tarafından kolay tolere edilebilen, yaygın kullanımı olan bazı yöntemlerden bahsetmek istiyorum.

Botoks

Uzun yıllardır kullanılmakta olan botoks hala alanında alternatifi olmayan, özellikle yüzün üst kısmındaki mimik kırışıklıklarının giderilmesinde yegane ve en etkili yöntemdir. Mimik kırışıklıklarının giderilerek daha genç yüz görünümünün elde edilmesinin yanı sıra kaşların şekillendirilmesi, çatık kaş ve buna bağlı sert yüz ifadesinin yumuşatılması, koltukaltı, avuç içi, ayak tabanı gibi bölgelerde terleme kontrolü saglanması, migren tedavisi diğer yaygın kullanım alanları olarak sayılabilir. Hızlı ve pratik uygulanması, güvenilirliği, işlemden hemen sonra normal günlük hayata devam edilebilmesi, tatmin edici sonuçlar vermesi, genç yaşlardan itibaren geniş bir yaş aralığında uygulanabilir olması, gerektiğinde dolgu, PRP gibi farklı yöntemlerle kombine olarak uygulanabilmesi botoksu ameliyatsız estetik işlemler listesinin baş sırasına yerleştirerek vazgeçilmez kılmaktadır.

'Klostridiyum botulinum toksini' kısaltması olarak 'Botoks' kelimesi kullanılarak yaygınlaşmış ve bilindik isin haline gelmiştir. Doğada oksijensiz ortamlarda üreyen Klostiridyum botulinum isimli bakteri tarafından salgılanan bir toksindir. Bozuk konservelerin tüketilmesi ile ortaya çıkan zehirlenmelerin sebebi bu toksindir. Tıbbi olarak kozmetik amaçlarla kullanmakta olduğumuz botoks, laboratuar ortamında kontrollü bir şekilde üretilir, işinin uzmanı olan hekimler tarafından bilinçli bir şekilde kullanıldığı sürece herhangi bir tehlike arz etmez. Etki süresi 4 ile 6 ay kadar sürer. Düzenli olarak belli aralıklarla uygulandığı takdirde, zaman içerisinde hem mevcut mimik kırışıklıklarının kaybolmasını sağlar, hem de yeni kırışıklık oluşumunu engelleyerek yaşlanmaya sürecini geciktirici etkisi vardır.

Dolgu

İlerleyen yaşla birlikte ciltaltı bağ dokusunda atrofi, yağ dokusunda yer çekiminin etkisiyle birlikte yer değişimine bağlı çöküntüler ortaya çıkar. Oluşan bu çöküntülerin en kolay ve etkili şekilde düzeltilmesi ve lifting etkisi yaratılması dolgu malzemeleri ile sağlanmabilmektedir. Kozmetik amaçlı kullanılan bir çok farklı madde içeren dolgu olmakla birlikte en çok kullanılanları Hyaluronik asit, Kollajen Dolgusu, Silikon Dolgu, Poly-L- Laktik Asit (PLLA), Polymethylmethacrylate (PMMA), Biyoseramidler (Kalsiyum Hidroksiapati-CaHA), Polietilen Oksit (PEO) ve Carboxymethylcellulose (CMC), Politetraflurpetien, Poliakrilamid olarak sayabiliriz. Benim klinikte tercih ettiğim dolgu maddesi normalde zeten cildin bağ dokusunda doğal olarak var olan, molekül ağırlığının binlerce katı kadar su tutma özelliği olan ve bu sayede cildin nemini arttırarak dokuların esnek ve yumuşak olmasını sağlayan, bu sebeple hem görünüm olarak daha doğal sonuçlar veren, hem yan etki ihtimali daha düşük ve güvenilir olan 'hyaluronik asit' maddesidir. Bu madde laboratuar ortamında bakteriler tarafından özel koşullarda üretilerek steril bir şekilde hazırlanmaktadır.

Hyaluronik asit dolgusunu en sık yanaklar, dudaklar, göz altı çukurlukları, alın, olmak üzere hem yüzün hem vücudun her alanında kullanabiliriz. Dolgu amaçlı kullandığımızda çapraz bağ içeren hyaluronik asit dolgusu kalıcılığı arttırmaktadır. Kalıcılık kullanılan bölge, ürün miktarı, molekül ağırlığı, kişinin bünyesi (sigara içenlerde kalıcılık süresi daha kısadır) gibi etkenlere bağlı olarak değişmekle birlikte 9 ay ile 1,5 yıl arası değişiklik göstermektedir.

PRP

Türkçe anlamı 'trombositten zengin plazma' olan 'platelet rich plasma' tanımlamasının başharfleri bu maddenin yaygın ismi olarak kullanılmaktadır. Kanda bulunan ana hücrelerden olan trombositler kan pıhtılaşmasında ve yara iyileşmesinde önemli rol oynar. Trombositlerde hücre rejenerasyonunu yani yeniden yapılanmasını sağlayan kök hücreleri bol miktarda bulunur. Bu özelliği sayesinde PRP'nin vücudun hemen her yerinde yaygın kullanım alanı bulunmaktadır. Ciltte yaşlılık belirtilerinin ortadan kaldırılarak daha genç bir görünüm elde etmenin yanı sıra cilt lekelenmeleri, akne, kuruluk, yara izleri, iyileşmeyen yaralar gibi bir çok cilt kusurunun düzeltilmesinde, saç dökülmesinin önlenmesi ve zayıf saç köklerinin güçlendirilmesinde etkili bir çözümdür. Cilt yenileme ve yara izi tedavisinde kullanılan dermabrazyon, peeling, lazer yöntemleriyle kombine olarak kullanıldığında hem sonuçların başarısının katlayarak arttırır, hem de bu işlemlerden sonraki iyileşme sürecini hızlandırır. PRP uygulaması 10 gün-2 hafta ara ile 4 seans üstüste uygulandığı takdirde optimum sonuçlara ulaşmak mümkündür.

Mezoterapi

Kelime anlamı olarak mezoterapi 'orta'anlamına gelen 'mezo' ve 'tedavi' anlamına gelen 'terapi' kelimcelerinin bileşiminden oluşmuştur. ' Mezo' ile kastedilen cildin orta tabakasıdır. Çeşitli vitaminler, mineraller, aminoasitler, tedavi edici maddeler, hatta bir üst başlıkta bahsettiğimiz PRP de mikroenjeksiyon tekniği ile mezoterapi ile cilde uygulanabilir. Yüz ve dekolte bölgesindeki kırışıklık ve orta ve hafif dereceli sarkmaların toparlanması (bu işlemlere 'mezolifting' de denir) tedavisinde başarılı bir şekilde kullanılmakla birlikte saç mezoterapisi, vücut mezoterapisi (selülit tedavisi, bölgesel yağlanma, sıkılaşma) gibi geniş kullanım alanları mevcuttur. Seans sayısı uygulanan bölge ve maddeye göre 3 ile 10 seans, seanslar arasındaki süre 10-14 gün olmalıdır.

İple Yüz Germe ve Asma Teknikleri

PDO (polidioksanon) maddesi içeren özel iplerin ince iğneler yardımı ile ciltaltına yerleştirilmesi ile poliklinik şartlarında kısa sürede uygulanan anestezi gerektirmeyen uzun süreli ve tatmin edici sonuçları olan ve giderek daha da yaygınlaşan popüler bir yöntemdir. Hızlı yüz germe etkisinin yanında cilt yenileme, kolajen üretimini stimüle etme etkileri vardır, dolgu , botoks gibi diğer yöntemlerle kombine edilerek kullanılabilir.Nasolabial fold, çene çizgisi (jaw line), çene altı (gıdı bölgesi), kaz ayakları, alın ve boyundaki derin kırışıklıkları ve sarkmaları giderme, kaş kaldırma kullanım alanlarıdır. Bunun dışında meme ve kalça kaldırma gibi amaçlarla vücudun farklı bölgelerinde de kullanılabilir.

Plazma Enerjisi ile Kırışıklık Giderme ve Göz Kapağı Estetiği

Son yıllarda ortaya çıkan ve hızla popülerleşen cilt gençleştirme yöntemlerinden biri olan plazma enerjisi özellikle ameliyatsız göz kapağı estetiğinde kulanılan bir yöntemdir. Yaşlanmaya bağlı oluşan üst göz kapağında sarkmalarda, alt göz kapağı torbalanmalarında, genç yaşta da olsa kapaklı göz yapısına sahip olanlarda, bıçak altına yatmak istemeyen kimselerde kullanılabilecek etkili ve kalıcı sonuçlar sunan alternatif bir yöntemdir. Bunun dışında kırışıklık giderilmesi, dudak üstü çizgileri (smoker line) cilt lekeleri tedavisi, ben alımı, ksantalezma tedavisi, skar yani yara izi tedavisi diğer kullanım alanlarıdır.

Maddenin dördüncü hali plazmadır. Plazma enerjisi cihazla cilt arasindaki potansiyel farkını kullanarak bir ark oluşturmak sureti ile sorunlu dokuyu süblimleştirerek ortadan kaldırır yani katı halden direkt gaz haline geçmesini sağlar.

Hafif bir lokal anestezi ile kolayca uygulanan bu yöntemde, dokunun durumuna göre tek seans yeterli olabileceği gibi gerekirse tekrarlayan seanslar uygulanabiliyor. İşlem yapılan bölgede oluşan kabuklanmalar genellikle 1 hafta içinde dökülüyor.

E-Bülten’ e kayıt olarak en yeni haberler, duyurular ve güncellemelerden ilk siz haberdar olabilirsiniz...